به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حسین ملانوری، معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه طی سخنانی در همایش اساتید، مبلغان و نخبگان اهل سنت «بسیجیان عشایر» در مجتمع یاوران مهدی (عج) شهر قم با یادآوری مقام والای شهدای راه قدس، دفاع مقدس و مدافعان حرم، بر لزوم بهرهگیری از آموزههای قرآنی در مسیر هدایت و راهبری مردم استانهای مختلف تاکید کرد.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۴۰۰ سال از نهضت نورانی نبی مکرم اسلام (ص) گذشته است، گفت: دین مبین اسلام طی این مدت دائما با دشمنی دشمنانی مواجه بوده که نمیتوانستند تاثیر معارف قرآن و اتحاد مسلمانان را مشاهده کنند، لذا برای نابودی انقلاب پیامبر اسلام (ص) با روشهای مختلف اقدام کردند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه، یکی از این روشها را تحریم اقتصادی در شعب ابیطالب تا تحریم اقتصادی در دوران انقلاب اسلامی دانست و افزود: اقدام سیاسی و نفوذ در حاکمیتها، اقدام نظامی و حمله غیر مسلمانان به مسلمانان و گاهی حمله مسلمانان به مسلمانان، از جمله روشهای دشمنان برای ضربه زدن به دین اسلام بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری، تهاجم فرهنگی را روش دیگر دشمنان در طول تاریخ برشمرد و گفت: اگر دین اسلام با تعالیم قرآن توانست تمدن اسلامی را شکل بدهد و تا اندلس پیشروی کند به دلیل آن بود که مسلمانان به ارزشهای اسلامی پایبند بودند و به آنها عمل کردند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه افزود: دشمنان به مرور فهمیدند که اگر بخواهند قدرت اسلام شکسته شود باید کاری کنند تا نگاه مردم به دین، حاکمان اسلامی و علما عوض شود. هرگاه نگاه مردم تغییر کند حکومت اسلامی از درون متلاشی خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری با تاکید بر اینکه اثرگذاری تهاجم فرهنگی بیشتر از تهاجم نظامی است، گفت: تهاجم فرهنگی کمهزینهتر است و کاری میکند که خود مخاطب هزینهی تولیدات فرهنگی دشمن را بپردازد. همچنین بر خلاف تهاجم نظامی که در دل مخاطبان نفرت ایجاد میکند، تهاجم فرهنگی نفرت ایجاد نمیکند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه با اشاره به اینکه جنگ ترکیبی متشکل از همهی این روشهاست، خاطرنشان کرد: امروز جنگ دشمنان اسلام یک جنگ مرکب از همهی روشها و امکانات بوده و کاملا همهجانبه است.
وی با بیان اینکه جنگ شناختی یعنی دشمن کاری می کند که فکر و اندیشه ما تغییر کند، افزود: جنگ شناختی باعث میشود که حتی کسی که اهل انقلاب و جهاد بوده و یا به درجه رفیع جانبازی رسیده است، تبدیل به ضد انقلاب شود.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری، استفاده دشمن از جنگ ترکیبی را محدود به امروز ندانست و گفت: دین اسلام در طول تاریخ از جنگ ترکیبی ضربه خورده است. در دوران قاجار عدهای از دانشجویان ما به خارج از کشور فرستاده شدند تا علم یاد بگیرند و به رشد کشور کمک کنند، اما دشمن فکر آنان را تغییر داد.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه با تاکید بر اینکه سیاهی را سفیدی دیدن و سفیدی را سیاهی دیدن از نتایج اثرگذاری جنگ ترکیبی است، گفت: اکنون برخی از کسانی که دوران طاغوت و وضع اسفبار خوراک و زندگی مردم در آن دوران را دیده بودند، آنچنان تبلیغات میکنند که گویا وضع کشور در دوران جمهوری اسلامی حتی از زمان طاغوت هم بدتر است!!
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری با اشاره به اینکه امروز عمده سرمایهگذاری دشمنان بر روی جنگ شناختی است، افزود: نقشه قوی و دقیق دشمن در عرصه جنگ شناختی باعث سقوط سوریه شد. دشمن کاری کرد که سربازان سوری و حتی خود رئیس جمهور این کشور فکر کنند که نمیتوانند مقاومت کنند لذا دست از ایستادگی کشیدند.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که مردم غزه با تمام بلایایی که طی این مدت دیدند اما شکست نخوردند، چون اسیر جنگ شناختی نشدند. حتی طی یک سال اخیر زاد و ولد مردم غزه بیشتر شد چون به آیندهی مقاومت امیدوارند. لذا غزه با آن همه بمباران شکست نخورد اما سوریه بدون شلیک گلوله سقوط کرد.
هفت راهبرد دشمن در جنگ شناختی
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری در ادامه به روشها و راهبردهای دشمن در جنگ شناختی پرداخت و گفت: «تسلط بر روایت اول» یکی از راهبردهای جنگ شناختی است. کسی در جنگ روایتها برنده است که روایت اول را خلق کند. بر این اساس، سربازان فرهنگی انقلاب اسلامی باید در خلق روایت اول از حوادث استاد باشند و منتظر خلق روایت از سوی دشمن و سپس حرکت به سوی حل کردن تاثیرات آن نباشند.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه، «استمرار و تکرار» را راهبرد دوم دشمنان در جنگ شناختی برشمرد و گفت: در این راهبرد، دشمنان یک باور غلط و دروغ را آنقدر تکرار میکنند تا همه افکار عمومی آن دروغ را به تدریج باور کند. لذا ما باید حرف درست و سخن حقیقت خود را تکرار کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری با بیان اینکه «ایجاد انتظارات غیرواقعی» راهبرد سوم دشمنان در جنگ شناختی است گفت: طبیعتا کشور و مسئولین، ظرفیت و توانمندی مشخصی دارند. دشمنان در این راهبرد تلاش میکنند انتظاراتی غیرواقعی را در بین مردم ایجاد کنند که مسئولان کشور با توجه به امکانات موجود قادر به انجام آن نباشند.
وی، «جذابسازی پیام» را راهبرد چهارم دشمنان در جنگ شناختی برشمرد که به گفته وی، در قالب ارائهی فیلمهای جذاب در فضای مجازی و یا عکسنوشتههای مناسب و تیترها و جملهبندیهای جذاب و امثال آن ارائه میشود.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه با بیان اینکه «محبوبیتسازی» راهبرد پنجم دشمنان در جنگ شناختی است، افزود: در این راهبرد، دشمنان یک چهرهی منفور را محبوب جلوه میدهند. به عنوان مثال در شرایطی که جنگ غزه در گرفته بود و در اوج کشتار مردم مظلوم غزه و مریضیهای ناشی از محاصرهی آن قرار داشتیم، رسانههای غربی جای ظالم و مظلوم را عوض میکردند، مردم غزه را یاغی به تصویر میکشیدند و اسرائیل را مظلوم جلوه میدادند.
وی «القای اجماع جهانی» را راهبرد ششم دشمنان در جنگ شناختی دانست و گفت: در این راهبرد، دشمنان القا میکنند که اجماع جهانی بر علیه جمهوری اسلامی است، این در حالی است که منظورشان از اجماع جهانی، آمریکا و یا سه کشور اروپایی است.
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری با بیان اینکه «بدیهی جلوه دادن امور نظری» راهبرد هفتم دشمنان در جنگ شناختی است، افزود: به عنوان مثال میگویند زن نمیتواند با حجاب چادر به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی برسد. این امر را آنچنان تکرار میکنند که گاهی برخی از زنان موفق چادری هم میگویند بله حجابِ چادر محدودیت ایجاد میکند ولی با وجود آن هم میشود فعالیت کرد.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه با تاکید بر اینکه زنان در نظام جمهوری اسلامی به پیشرفت رسیدهاند، به این فرموده رهبر انقلاب اسلامی اشاره کرد که ما در مسئله زن از غرب طلبکاریم. وی افزود: زنان ایرانی در عرصهی تعلیم، تربیت، جهاد فرهنگی، مدیریت اقتصادی، مدیریت سیاسی و اجتماعی دوشادوش مردان ایرانی در حال فعالیت هستند.
بایستههای مقابله با جنگ شناختی دشمن
حجتالاسلام والمسلمین ملانوری در بخش پایانی سخنان خود به بایستههایی که باید در مقابله با جنگ شناختی دشمن روی دست گرفته شود، اشاره کرد و افزود: ارائهی پاسخهای ساده و قابل فهم برای مردم، نشان دادن مغرض بودن دشمن، بسنده نکردن به رفتار دفاعی و ورود به عرصهی تهاجم به کانونهای فکری دشمن و مطالبهگری منصفانه از نظام، از جملهی این بایستهها است.
معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزههای علمیه با بیان اینکه بعد از قرنها حکومتی مبتنی بر اسلام شکل گرفته که بیش از چهل سال در مسیر پیشرفت است، خاطرنشان کرد: وظیفه ما مطالبهگری است چون حامی مردم هستیم، اما مطالبهگری ما نباید به این قیمت تمام شود که همان مردمی که حامی آنان هستیم ناامید شوند، در این صورت پیادهنظام جنگ شناختی دشمن خواهیم شد.
گفتنی است، همایش اساتید، مبلغان و نخبگان اهل سنت از روز شنبه به مدت سه روز برگزار شد.
انتهای پیام
نظر شما